Sport og FitnessFodbold

Super Cup: historie, interessante fakta, og vinderne af turneringen

Super Cup - er den officielle fodboldturnering, som normalt åbner den europæiske sæson. Det er holdt i august. Turneringen består af kun én kamp - og det fandt det hold, der vandt den foregående sæson i Champions League og Europa League.

fundament

UEFA Super Cup blev grundlagt i 1972. Initiativtager ideen var Anton Vitkamp - reporter for den populære hollandske avis under navnet "De Telegraaf". Lidt senere blev han redaktør af de sportsgrene publikation afdeling. I disse dage, den hollandske fodbold var meget god. Fordi Vitkamp ønskede at finde den mest originale måde at demonstrere magt hollandske hold på europæisk fodbold scene. Så FC "Ajax" og "Feyenoord" fire gange nåede finalen i Europa Cup. Tre gange lykkedes det dem at vinde trofæet.

Og på det tidspunkt det blev spillet Europa Cup og Cup Winners' Cup. Naturligvis i hver turnering har sin egen vindende hold. Vitkampu kom op med en genial idé - hvad hvis arrangere en kamp mellem de to? Kampen mellem de to stærkeste klubber kunne finde ud af hvilken en er virkelig stærk, og fortjener at besætte podiet. Så reporter delte hans idé med Yapom Van Prag (formand for "Ajax"), som hun havde set meget. Og de begyndte at forberede den første turnering.

Den første kamp

Når Vitkamp med van Prag senior (og hans far Jaap) gik til et møde med Artemio Franchi, at være på det tidspunkt formand for UEFA, de planlagt at tale om tanken om turneringen og få nogle ingen støtte. Men nægtede han. Angiveligt, fans, "Rangers", som var i teorien spille "Ajax" opfører sig uhensigtsmæssigt, og den manglende var at tjene straffen. Men præsidenten, hundredåret for de "Rangers", bemyndiget til at udføre spillet - i den ikke-konfrontation.

Samlet finansieret turneringen er den samme avis Vitkampa. Efter to "Ajax" kampe vandt med scoren 6: 3. Det var den første Super Cup, og han lagde grunden til den videre udvikling af ideen om turneringen.

Hvad skete der næste

Det følgende år, har UEFA enige om at føre tilsyn med turneringen. Han skulle finde sted mellem den "Ajax" og "Milano". Så igen, det hollandske hold vandt UEFA Super Cup.

I 1974 er turneringen ikke afholdt. Og alt sammen på grund af München "Bavaria" og "Magdeburg" kunne ikke på nogen måde blive enige om en dato for. Generelt blev den stabile turnering kun holdes i 1975. Men i 1981 blev det aflyst igen - denne gang på "Dynamo" af Tbilisi kunne ikke blive enige om vilkårene med "Liverpool".

I 1985 Super Bowl var der en berømt i dag Eyzelskaya tragedie. Så kampen, der finder sted mellem "Juventus" og "Liverpool", der var en reel kamp mellem fans. Folk døde. Og begge hold er blevet straffet for deres utilstrækkelige blæsere - deres fem år er udelukket fra alle UEFA-turneringer.

Meget elsket fodbold så lyse. UEFA Super Cup er blevet en af de mest ventede turneringer. Alle ville se slaget af de stærkeste klubber. Ifølge det besluttet at holde enden af 1998/99 turneringen mellem de hold, der vandt UEFA Cup og Champions League.

vinderne

Hvem er oftest vundet UEFA Super Cup? "Barcelona" - på hendes konto fem sejre og fire nederlag. Den sidste sejr var i fortiden, i 2015. Dernæst kommer de "Milan" (også 5 vinder, men kun 2 tab). "Liverpool" og "Ajax" - 3 sejr. Dernæst kommer Madrid "Real" og "Anderlecht" og "Valencia", "Juventus" og "Atletik" - de har to sejre og nul nederlag. Oftere end ikke været heldig, "Bavaria" og "Sevilla" i turneringen - disse kommandoer kun én win og tre tab. Men vi gør det ikke godt i denne turnering, klubber som Milan "Inter", Donetsk "Shakhtar" Moskva "CSKA", "Feyenoord", Dortmund, "Dortmund", "PSG", "Arsenal", "Bremen", "Sampdoria" og endda nogle af FC. De deltog i turneringen én gang og tabt.