Sport og FitnessKampsport

Boksning regler: professionelle og amatører

Og i denne artikel, lad os undersøge reglerne i boksning! Faktisk hvad kassen? Denne duel, hvor specifikke krigere iført handsker og udstansede slå hinanden: en kontakt sport. Fight varer normalt fra tre til tolv runder. Det styrer dommeren. At vinde er tildelt, når modstanderen er slået ned og ikke komme op i ti sekunder (en knockout). Det hedder vinderen i tilfælde af, at en af mændene kom til skade, takket være som kampen kan ikke fortsætte (TKO). Hvis der efter et vist antal runder kampen ikke havde sluttede, vinderen bestemt af dommerne, udsætter deres skøn.

De tidligste tegn på lignende kampe, der vises af en anden egyptisk, sumeriske og Minoan relieffer. Selv i det gamle Grækenland, afholdt turneringer i knytnæve kampe, boksning identiske. Generelt er boksning blevet en sportslig duel i 688 f.Kr.. e., når den knytnæve kæmper først dukkede op i programmet for de gamle Olympiske Lege. I den moderne form for sporten blev født i England i begyndelsen af det XVIII århundrede.

I nogle stater er der ejer kampsport (lethvey i Myanmar, fransk Savate, Muay Thai i Thailand), så meget ofte folk bruger udtrykket "engelsk boksning."

pro boksning Krav

Og nu ser på reglerne for professionel boksning. Hvad er de? Det skal bemærkes, at reglerne for amatører og specialiseret kamp har en masse ligheder og forskelle.

Hvad er vurderinger? Har en professionel boksere som regel er der ingen konkurrence. Men i det øjeblik, en lang række europæiske og verdensmesterskaber. Måske disse turneringer kommer ind i mode. Ved konkurrencer bruge en rating procedure. Alle læsioner Boxer, vinder og trækker registreres i den konsoliderede bedømmelse listen. Altid noteret de typer af sejre - på punkter eller ved knockout. Achievements fighter i amatør ringen for at opnå status som "proffer" tæller ikke.

I øvrigt, hver af de store organisationer (WBO, WBA, IBR, WBC) har sine egne lidt forskellige regler for boksning og deres vurdering ark. Den fighter, der sluttede på førstepladsen rangordning struktur, der er nævnt som kandidat til verden titel. Selvfølgelig er verdensmester ikke lov til at deltage i rækkefølgen konkurrence, men det kan organisere sociale arrangementer, der ikke kommer til at stige.

Boksning regler tillader ham også at mødes med verdens ledere på de andre versioner. Hvis en fighter er verdens mester i alle grundlæggende parametre, anses det for den absolutte leder (Kostya Dzyu). Hvis han tabte kampen, forsvarende mester bælte, kunne en omkamp udpeges. Interessant nok har lederen af WBC Jose Sulaiman nylig annonceret sin hensigt om at boksning råd til at holde den første World Cup of boksning systemet fagfolk.

Aldersgrænse for professionelle

Boksning regler for professionelle omfatter aldersbegrænsninger: en bokser kan ikke være yngre end 18 år. Og det er ligegyldigt, hvilken slags en fighter i boksning oplevelse for amatører: deres første kamp i "pro" karriere, han har til at organisere den følgende formel: fire runder af tre minutter. Af den måde, rating kamp normalt rumme seks eller otte runder. Kampen om titlen som verdens førende varer tolv runder af tre minutter.

Generelt formlen af kampen, dato og klokkeslæt og andre begrænsninger konspirerer hold i et par måneder før det afholdes. Disse er reglerne for boksning.

Indsigeren kampfly bestemmes også på forhånd. Dette gør det muligt at studere de færdigheder modstandere og identificere taktisk ordning. Den russiske bokser kan konkurrere om titlen Champion af Rusland, hvis han tilbragte to anfald med seks runder og de to kampen for otte runder.

dømme

boksning regler i ringen kontrol dommere: tre sider og dommer. Under udførelsen af kampen også involverer vejleder, tidtager, en læge, en dommer, en informant. På vurderinger side konkurrencer dommere og dommere modtager en invitation fra promotoren. På mesterskabet match vil etablere en organisation, på hvis initiativ kampen holdes.

Og ved du hvad reglerne for boksning i ringen er forpligtet til at udføre? Ringo har sin ejer - en dommer, der kontrollerer alt hvad der sker på den. Point tildeles hver bokser, tager hensyn til dommer. Han fortæller dommeren data efter afslutningen af hver runde, vist på scorekort.

For antallet af pauser og runder, deres varighed ure tidtager. Og hvem skal udarbejde og tilsende alle gæster information om boksere, dommere brigade? Selvfølgelig, dommeren-informant.

Tilsynsførende fungerer nøjagtig den samme som den overdommer i de amatøragtige kampe. Han fører også tilsyn finansloven Movement (præmiepenge, transportomkostninger, og så videre).

Det er interessant, at hver bokser kan ikke have mere end fire af de sekunder. En af dem er den vigtigste og intervallerne kan være inde i ringen. På forpladsen af ringen kan hæves ikke mere end to af de sekunder.

scoring

Reglerne for boksning involverer tælle point, som er touch-dommere. Ti point får runde vinder, mens taberen - mindst seks. Interessant er det elektroniske system på optælling af point forbudt.

I ligakampe normalt udelukket uafgjort. Hvordan? Ja, bare det samme antal point opnået af soldaterne, vinderen er bokser, der har vundet flere runder. Ved dommen, dommerne også tage hensyn til virkningen kraft (i modsætning til fans). Der er tre lys svarer til den hårde konsekvenser.

Regler for arbejde i boksning betaler også opmærksom på de tunge slag og slag, hvilket resulterer i en knockout. Oftest gives præference til runde fighter, som sendte en modstander til lærredet. En overtrædelse er begrænset til den samme ramme som i amatøragtig boksning.

Regler for ikke-professionelle boksning

I dag AIBA godkendt nye regler: de trådte i kraft i 2013. Er der aldersgrænser her? Ja, reglerne for amatør boksning tilbyde disse alderskategorier:

• Junior Boys - 12 år.
  • Drenge midaldrende - 13-14 år.
  • Ældre piger og drenge - 15-16 år.
  • Piger og drenge - 17-18 år.
  • Kvinder og mænd - 19-34 år.

Afhængigt af alder af amatør boksning regler omfatter begrænsninger på antallet af hændelser for en vis periode:

• Drenge op til 15 år: to kampe i 30 dage.
  • Piger og drenge 15-16 år: tre kampe i 15 dage, fem kampe i 30 dage.
  • Kvinder og mænd: fire kampe i 15 dage, fem kampe i 30 dage.

Og at fastsætte regler for boksning konkurrencer for amatører? I denne sport novicer tilladt til løbet efter tre måneders træning.

Generelt i henhold til AIBA krav i internationale konkurrencer kan deltage børn fra 17 til 34 år.

bekæmper amatører

Alle konkurrencer Amatør boksning holdt ved de olympiske regler - Shootout. For forskellige grupper af brandfolk, der bekæmper virker sådan formel:

• Drenge 12-14 år: nyankomne og tredje udledning kæmpe tre kampe ene minut, og den første og anden kategori - i femten minutter.
  • Drenge 15-16 år, kvinder og piger: nyankomne kæmper tre runder (et minut hver), og det første ciffer og derover - to minutter hver.
  • Mænd og kvinder: begyndere - tre kæmper for femten minutter, og det første ciffer og højere - fire kæmper for to minutter.

Det skal bemærkes, at den russiske absolutte mesterskabet turnering formel er fem runder af to minutter. Meget ofte bekæmper foretaget efter aftale. I denne udførelsesform kan bekæmpe formel være tre eller fire runder (tre minutter), eller fem eller seks runder (to minutter).

Og hvis turneringen afholdes skala højere end den regionale? I dette tilfælde, deltagerne anses kampen for en ren tid: diverse pauser i løbet af konkurrencen ikke taget i betragtning. Af den måde, mellem veerne altid givet et minut resten.

Nå, vi er lidt og lært de grundlæggende regler for boksning. Vi fortsætter med at fremme vores hårde arbejde. Så i amatør boksning konkurrencer er opdelt i kommando, personlige og individuelle og team.

I privat konkurrence vinder en fighter, der har vundet i finalen. Her, startende fra fjerde sted og de nedre steder er fordelt i overensstemmelse med antallet af sejre. I et team spil vindende gruppe tjene flere antal point. Vinderen i vægt kategori er givet to punkter. For nederlaget - et point. Hvis en bokser var fraværende eller dukkede ikke op til turneringen, er ingen point tildelt.

I enkelte-hold turnering sejr afhænger også af antallet af punkter. Victory - syv point, andenpladsen - fem point, tredjepladsen - 3,5 point, op til semifinalerne for hver sejr beregnes et point. Med et lige antal point får vinderen laurbær af det hold, der tog flere førstepladser, og så videre.

En meget interessant sport er boksning. Regler for operationer tillade drenge til boksen-drenge på samme alder. Juniorer atten år får lov til at deltage i voksne slagsmål. Her kan du spille spil med de samme sportsgrene kategorier. Boksere af den første kategori får lov til at kæmpe førerne af sportsgrene, herunder verdens ledere. I alle varianter er ikke tilladt at have mere end én kamp om dagen.

I denne sport er heller ikke tilladt at konkurrere amatør kæmpere, der har deltaget i faglige konkurrencer.

Amatør refereeing

Eventuelle konkurrencer og kampe i amatør boksning er overvåget af et panel af dommere:

• Chief Judge fører tilsyn med gennemførelsen af alle regler i kampen og tager den endelige afgørelse om alle tekniske aspekter.
  • Lateral dommere evaluerede kampen processen og bestemme udfaldet af kampen.

I det hele taget officielle turnering tjener fem af side dommere. Det tillod tre dommere, men denne kamp bør ikke være højere end det regionale niveau. Tidtager tid på at se kampen og slår Gong. Dommer informant rapporteret data i forløbet. Dommeren fører tilsyn med udførelsen af reglerne for de krigere i ringen.

Dommerne overvåge gennemførelsen af alle de regler, før atleterne i ringen. Kommandanten fører tilsyn med tekniske og økonomiske udstyr af kampen. Boksning Russiske Føderation vælger en TD, der er til stede ved konkurrencen, hvor deres resultater kampfly kan få titlen "Master of Sports i Den Russiske Føderation."

Duel kan tjene både kvinder og mænd. Dommere konkurrencer proffer ikke lov til at tjene elskere af slagsmål.

I drift dommeren anvender kommandoen "Brac", "Stop", "Box". Forsigtig han ledsager fagter, forstået som dommerne og boksere. Af den måde, kan afhængigt af typen af overtrædelse bokser får fra denne observatørens bemærkning. Dommeren kan også diskvalificere gerningsmanden.

Thaiboksning

Nå nu undersøge vi reglerne i thailandsk boksning. Hvad er denne sport? Thai boksning, eller Muay Thai, en kampkunst Thailand. Han kom fra en gammel kampfærdigheder af Thai Muay Boran. Denne kamp ligner andre indokinesiske kampsport. Udtrykket "Muay" betyder i oversættelse "fri kamp" eller "duellere fri."

I den nuværende muay thai kamp og knytnæver, og den nederste ben og fødder, og albuer og knæ: Nuance takket være dette kaldes det "kampen af otte medlemmer." Muay Thai er ikke ligesom kampsport eller karate. Denne kamp er ikke velkommen formelle komplekser (kata Taolu). De erstatter sparring, arbejde på tasker og "ben", den grundlæggende kombination af to eller tre slag.

I Thailand har denne kamp vundet popularitet tilbage i det XVI århundrede. Hun anerkendt over hele verden, kun i det tyvende århundrede, efter imponerende sejre over fighters thailandske repræsentanter for andre kampsport.

I øjeblikket er Muay Thai er populær i Thailand: selv locals fejrer årligt staten boksning muay thai. Uden for landet, er berømt thailandsk boksning stigende stadig. Efter alt, blandet kampsport fortsætte med at udvikle. Og de Muay Thai flittigt brugt til at kæmpe i racket. Denne sport er ikke olympisk, men dens krigere udført konkurrencer regionalt, nationalt og internationalt plan.

Vægtet niveau Muay Thai

Ifølge reglerne af thailandsk boksning, vægtklasse har klare grænser. Meget ofte fighter kan eksistere i to vægtgrupper. Det afhænger af kampen og mødested. RF 12 kategorier, der tildeles den første, den letteste, vægt (45 kg) til meget tung (91 kg).

Størrelsen af ringen til en kamp afhænger af typen af kamp. Faktisk reglerne for sporten tyder på, at boksere kæmper område bør være 6-7 meter i længden og bredden.

tøj

Hvad er så specielt ved thailandsk boksning? Efter vægt eller konkurrencer er uafhængige ammunition krigere. De er forpligtet til at bære en 10-untsovye handsker. De er lidt mindre end boksning, men mere end dem, der sætter i kampene uden regler. Krigere skal også have en beskyttende skal, mundstykke. Ladies skal bære en beskyttende BH. Det beskytter brysterne mod skader.

Forbudte metoder til Muay Thai

Thaiboksning kaldes effekt sporten. Den forbyder bid, kramper, rystelser. Men et stort udvalg af slag. Fighters kan kæmpe med alle dele af kroppen. Hver type påvirkning relateret til en bestemt undergruppe. Så er slap hænder opdelt i kroge, jabs, uppercuts, gynger og så videre.

Kicking opdelt i polubokovye, side- slag med tilbageførsel (husk legendariske Chuck Norris), lige streger hoppe og så videre.

I denne kamp, er nogle teknikker forbudt. For eksempel, er ikke tilladt at ramme bagsiden af hovedet, til at slutte en modstander, hvis han sprawled i ringen. Også ikke tilladt kvælende receptioner, sløjfer eller knæk hænder på jorden. Det skal bemærkes, at i nogle tilfælde, mænd påføre manchetter hoved og gøre kast. Derfor er Muay Thai ofte forveksles med kickboxing, som er tættere på MMA.

russisk regler

En Boxing Federation Russian regel "Box" konkurrence blev lanceret i 2012. De er godkendt af den afgørelse, som præsidiet for Boxing Federation og bekendtgørelse af RF Ministeriet for sport.

Denne bestemmelse er lavet under hensyntagen til de grundlæggende krav til tekniske regler og forskrifter turnering AIBA (International Boxing Association), der trådte i kraft den 24.03.2011, deres forpligtelse til at overholde alle de organisationer, der kæmper på Ruslands område. Teamledere, boksere, trænere og dommere er involveret i slagsmål, godkendes til at udføre alle de krav.

Kvinders boksning

Og hvad er interessant at reglerne for kvinders boksning? Faktisk reglerne for sporten er de samme for både mænd og kvinder. Kampe boksorsh pro sidste ti runder, amatør kampe som kun seks runder, som hver især varer i to minutter (tre minutter mod mænd)

Desuden er alle atleter forpligtet til at bære specielle plastik skjolde, der beskytter brystet. Tilgængeligheden af sådant udstyr gør nogle karakteristiske for kvinders boksning, hvor de fleste af slagene rettet mod hans hoved, og mindre - til kroppen.

Det vigtigste mål i kampen er at opnå en klar sejr, som gav alt konventionelle muligheder for boksning. Faktisk rammer over bæltet rival neutraliseret, og det kan ikke fortsætte kampen.

Hvis en af de krigere vil blive sendt til lærredet og stiger i en vis tid, vil slaget fortsætte. Tilstedeværelsen af tidlig knockout stopper automatisk kampen.

Så vi forstod reglerne for boksning. Forhåbentlig en person fra dig nu sætte det mål at blive en succesfuld bokser, eller vil være med forståelsen se turneringer for deres foretrukne krigere.